Felicitatiekaart

Felicitatiekaarten bestaan al heel lang en zijn nog steeds relevant in de huidige samenleving. Ze dienen een belangrijk doel: vrienden, familieleden of zelfs vreemden laten weten hoe het met iemand gaat op hun speciale dag!

Felicitatiekaarten zijn een manier om iemand te laten zien dat je om hen geeft. Je hoeft er geen geld aan uit te geven, maar het wordt wel gewaardeerd. Felicitatiekaarten maken kan soms moeilijk zijn, dus schreef ik dit artikel.

ditverzinjeniet-kaartversturenperpost
Waarom felicitatiekaarten sturen?
  1. Het is een geweldige manier om te laten zien dat je om iemand geeft;
  2. Je kunt het persoonlijk maken door foto's toe te voegen of in de kaart te schrijven
  3. Kaarten zijn attent, dus als de persoon niet in de buurt woont, zullen ze het op prijs stellen om iets per post te krijgen dat alleen voor hen is
  4. Verjaardagskaarten zijn beter dan posts op sociale media omdat ze persoonlijker zijn en een diepere betekenis hebben
  5. Ze worden altijd gewaardeerd - zelfs als mensen er geen terugsturen!

Als je een kaart van je familie ontvangt, laat dat zien dat ze je verjaardag nog herinneren. Het levend houden van de communicatieband is belangrijk voor ieder individu! Een gepersonaliseerde wenskaart kan ervoor zorgen dat dit gebeurt door doordachte berichten te sturen met hun eigen specifieke geschreven stijl die alleen te vinden is in deze briefpapier die speciaal voor hen is gemaakt. Bovendien: ze geven meer betekenis dan generieke mailings omdat elke mail zijn eigen verhaal verteld. 

De geschiedenis

De traditie van het verzenden van felicitatiekaarten gaat terug tot de oude Chinezen en Egyptenaren. De vroegste voorbeelden zijn te vinden in beide landen, waar ze werden gebruikt om vrienden of familieleden het beste te wensen bij vreugdevolle gelegenheden zoals verjaardagen.
De praktijk kwam elk jaar vaker voor met handgeschreven wensen die op papyrirollen werden gegraveerd door Egyptische kooplieden die door heel China reisden.; Deze zelfgemaakte bedankjes werden uiteindelijk een commerciële onderneming nadat het christendom daar rond 300 na Christus wortel schoot

Wanneer de eerst felicitatiekaart is verstuurd, is tot en met vandaag de dag nog onbekend. Het lijkt er echter op dat deze traditie door de jaren heen is uitgegroeid tot een belangrijk tijdverdrijf - of het nu gaat om de 1e of 100e verjaardag van jouw geliefde. 

Terug