Huwelijkskaarten

De elegante kaart is tegenwoordig een populaire keuze. Elegant, is dat niet hetzelfde als klassiek? Nee, niet helemaal. Hoewel het vaak met elkaar verweven is, is het zeker niet hetzelfde. Klassiek is bijvoorbeeld 'iets uit het verleden dat nog steeds als mooi wordt beschouwd', terwijl stijl niet per se aan een bepaald tijdperk is gebonden. 

ditverzinjeniet-kaartversturenperpost
Soorten kaarten

Zo vind je vaak strakke en elegante lettertypen op klassieke kaarten, terwijl moderne kaarten liever een rechteren en gedurfdere vorm hebben. In beide gevallen kan het daarom worden verfijnd, zodat elegante trouwkaarten terug kunnen komen in klassieke en modernere en populaire vormen. Andere kenmerken van de elegante huwelijksuitnodiging, in vergelijking met de klassieke versie, zijn de modernere bloemmotieven, vaak op een natuurlijke manier weergegeven, of mooie illustraties, zoals een verliefd paar getekend met eenvoudige potloodstreken.

Ook is er bij populaire trouwkaarten, zoals prints met een oosters tintje, vaak ruimte voor buitenlandse invloeden. Zo heb je toch een classy model waarbij de kleuren rustig zijn gehouden, maar het geeft je net dat beetje 'extra' waar je naar op zoek bent.

Grappige context

Het is natuurlijk ook mogelijk om de bruid of de bruidegom even te pakken. Veel mensen waarbij hun goede/beste vriend/in gaat trouwen, dan nemen ze die een beetje in de maling. Dit kun je ook doen via een huwelijkskaart. Je kunt aan de hand van een geschreven tekst een mooi verhaal vertellen. Dit kan een grappige context hebben, maar je kunt het ook persoonlijk maken. Door een mooi moment te delen wat jullie samen hebben meegemaakt. Dit zorgt vaak voor een flashback bij de lezende en dit vormt weer een nieuw moment samen. Zo houd je de cyclus in gang. Als je als huwelijkspaar gaat kiezen, dan kun je er dus ook voor kiezen om dit bij iedere persoon te doen. Dit kost wel tijd, maar maakt het wel weer persoonlijk. 

Handig om te weten

  1. Je kunt vaak een kopie van je trouwkaart bestellen, als proefdruk
  2. Het is mogelijk om een foto te plaatsen
  3. Er wordt vaak folie gedrukt op de trouwkaarten
  4. Het is ook mogelijk in sommige gevallen om het in hout of karton te laten drukken
  5. Zorg dat je de juiste stijl pakt, die jij ook leuk vind
  6. Eenvoudig en snel een kopie maken die je bijvoorbeeld aan je gasten kunt geven
  7. De meesten sturen hun kaarten 6 tot 8 weken op voor de bruiloft. 
Terug